Ciorba de salata

de cec in Ciorbe, 5 Mai 2011 | 4820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150g bacon
  • 3 salate
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri zarzavat (radacinoase)
  • 500g smantana
  • 4 oua
  • ~1 cana orez
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida. Adaugati zarzavatul si rumeniti in continuare, dupa ce s-a muiat putin zarzavatul adaugati salata tocata dupa preferinta (la mine cat se poate de marunt fiind vorba de copii) amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial.

Adaugati apa, atat cat sa acopere salata eu am adaugat mai multa si am pus si ~o cana de orez). Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si turnati oul batut, dupa ce s-a incins bine uleiul. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita.

Puneti intr-un bol mare smantana, adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie. Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si omleta, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat(al meu a fost uscat), amestecati si stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti manca atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde